به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی به تشریح اولویتهای ستاد پرداخت و اظهار کرد: در سال گذشته تمرکز بر اولویت اصلی ستاد یعنی ایجاد گفتمان منتخب و اولویتهای مأموریتی این نهاد از مهمترین مباحثی بود که مورد توجه قرار گرفت. با تمرکز ۷۰ درصد انرژی، زمان و منابع در دسترس بر روی این اولویتها، اولویتهای مأموریتی ستاد شامل کاهش خامفروشی، کاهش ارزبری یا افزایش ارزآوری، استحصال و بازیافت از منابع ثانویه همچون شورابهها، باطلهها و سربارهها، ساخت افزایشی و ساخت دقیق تعریف شده است.
وی با اشاره به ویرایش و بهروزرسانی نهایی سند ستاد توسعه مواد و ساخت پیشرفته، بیان کرد: ۱۲ جلسه میز تخصصی در شورای عالی انقلابفرهنگی با همکاری و حضور نمایندگان ۲۰ سازمان ذینفع برای تهیه سند توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته برگزار شد که در نهایت به تهیه پیشنویس سند منجر شد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد ساخت پیشرفته به ایجاد مراکز مشترک توسعه فناوری اشاره کرد و افزود: مرکز مشترک توسعه فناوری ساخت دقیق، مرکز مشترک توسعه فناوری لایهنازک و مرکز مشترک توسعه فناوری سرامیکهای دما بالا مراکزی بودند که در سال گذشته نهاییسازی شدند و پیشرفت بیش از ۵۰ درصدی در ۶ مورد دیگر شامل مواد باطله معدنی، پسماند شیرینسازی آب، نسوزهای صنعتی، میکروالکترونیک، توسعه فناوری ساخت افزایشی و باطریهای غیر لیتیومی پیرامون انجام برنامههای پیشران ستاد با همافزایی ظرفیتهای ستاد، بهرهبردار، سرمایهگذار و تیمهای فناور پیشرو از دیگر اقدامات سال گذشته ستاد بود.
به گفته وی در موضوع رصد و آیندهنگاری فناوری و در بحث آیندهنگاری، بیش از ۳۰ سند بینالمللی بررسی شده و فهرستی بالغ بر ۶۰ نفر خبره شامل افراد متخصص دانشگاهی و صنعتی در حوزههای مختلف مواد و ساخت پیشرفته، برای بررسی خبرگانی این حوزه، تهیه شده و فرایند دعوت از نخبگان و تشکیل میزهای تخصصی ادامه دارد.
میلانی در ادامه به ارائه آمار مطابق آخرین گزارش از سامانه خدمت پرداخت و گفت: از ابتدای مردادماه تا انتهای اسفندماه جمعاً ۲۳۰ طرح در سامانه خدمت بارگذاری شده که این یعنی به طور متوسط ماهانه ۲۹ یا روزانه یک طرح در این سامانه قرار گرفته است.
دبیر ستاد مواد و فناوری ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تصریح کرد: اعتبار مورد نیاز طرحهای تصویب شده در مجموع ۲۵۵ میلیارد ریال و اعتبار مورد نیاز طرحهای در دست بررسی بالغ بر چهار هزار و ۵۸۸ میلیارد ریال برآورد شده است.
میلانی درخصوص برگزاری رویدادهای علمی مختلف در سال گذشته، گفت: برگزاری فن تز با همکاری کانون مدیریت دارایی فکری، برگزاری و حمایت از مسابقات دانشجویی و رویدادهای ترویجی و پیگیری ایجاد نهادهای ترویجی تخصصی از اقدامات ستاد در سال گذشته بوده است.
نظر شما